Oferta grzyby suszone

  • grzyby suszone



Podgrzybek suszony całe kapelusze
Podgrzybek suszony krojony
Grzyby suszone całe
Grzyby suszone podgrzybek
Podgrzybek krojony
Podgrzybki suszone całe
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone nitki
suszone całe kapelusze
Podgrzybek suszony całe kapelusze Podgrzybek suszony krojony Grzyby suszone całe Grzyby suszone podgrzybek Podgrzybek krojony Podgrzybki suszone całe Grzyby suszone nitki Grzyby suszone nitki Grzyby suszone nitki suszone całe kapelusze

Podgrzybek brunatny – kapelusze i krojony

Xerocomus badius, Boletus badius


Rośnie w lasach iglastych oraz mieszanych na ziemi, czasami tuż przy pniakach, często w mchu. Może być spotykany  pod sosną zwyczajną i świerkiem pospolitym
Podgrzybek brunatny stanowi niezwykle ważny element wielu dań kuchni polskiej oraz europejskiej . Grzyb ten jest jednym z najbardziej poszukiwanych grzybów jadalnych, wysoko ceniony ze względu na walory smakowe.
Dlatego ze względu na bardzo dobry smak, podgrzybek brunatny znalazł szerokie zastosowanie w kuchni. Jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych, stworzone z niego sosy mają wyśmienity smak.

Produkt sprzedawany w kilu odmianach:
– Podgrzybek brunatny kapelusze
– Podgrzybek brunatny krojony


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 20g, 40g)
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik cały
Borowik cały
Borowik krajanka
Grzyby suszone żółte kapelusze
Grzyby suszone borowik
Borowik krojony
Borowik cały kapelusze
suszone całe kapelusze
Borowik cały Borowik cały Borowik krajanka Grzyby suszone żółte kapelusze Grzyby suszone borowik Borowik krojony Borowik cały kapelusze suszone całe kapelusze

Borowik Szlachetny

Boletus edulis


Występuje w sezonie od czerwca do listopada. Przede wszystkim można go spotkać w lasach iglastych oraz w górskich drzewostanach świerkowych.

Borowik szlachetny to produkt tradycyjny. Jest on najwartościowszym i najsmaczniejszym spośród grzybów rurkowych. Bez wątpienia wyróżnia się wśród grzybów wysoką zawartością białka 5,5%.
Wielbiciele grzybów cenią jego zapach i smak.

Zastosowania kulinarne: Borowik szlachetny znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach europejskich. W rezultacie ze względu na aromatyczny i zwarty miąższ borowiki zalecane są do sporządzenia sosów i zup grzybowych. Sosy z borowika suszonego mogą być spożywane zarówno z wszelkiego rodzaju makaronami, ryżem czy kaszą, jak i mogą być dodatkiem do mięs. Są one składnikiem wielu potraw prowansalskich i wiedeńskich. Niewątpliwie istotną rolę odgrywa w naszej rodzimej kuchni polskiej.

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie przede wszystkim jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami chociaż można go wykorzystać w wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej.
Nieodzownie kojarzony ze Świętami Bożego Narodzenia, w związku z tym nie może go wówczas zabraknąć na żadnym stole.


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 20g, 40g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik Szlachetny Nitki:

Grzyby suszone nitki kl. I
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone biały borowik
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone nitki
Borowik kl. I nitki
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone nitki kl. I Grzyby suszone nitki Grzyby suszone biały borowik Grzyby suszone nitki Grzyby suszone nitki Borowik kl. I nitki Grzyby suszone nitki

Borowik Szlachetny Biały w nitkach

W naszej ofercie posiadamy najwyższej jakości wyselekcjonowane kapelusze. Produktem o najwyższej jakości są bez wątpienia białe kapelusze. Chociaż ze względu na fakt wysokiej ceny nie są tak popularne jak np podgrzybki krojone to wykorzystane w umiejętny sposób zapewnią niesamowite doznania kulinarne. Polecamy w tym miejscu nasze przepisy na kotlety z grzybów suszonych.


Rodzaje opakowań:
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik cały nitki
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone żółte kapelusze
Grzyby suszone nitki
Grzyby suszone nitki
Borowik cały nitki Grzyby suszone nitki Grzyby suszone żółte kapelusze Grzyby suszone nitki Grzyby suszone nitki

Borowik Szlachetny Żółty


W naszej szerokiej ofercie szczególnie polecamy Borowika Szlachetnego w formie żółtych kapeluszy. Niewątpliwie jest to ważna pozycja w naszej ofercie, z naszej oferty polecamy szczególnie borowiki szlachetne na nitkach, każdy chociaż raz powinien spróbować przyrządzić z nich panierowane kotlety.


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 40g)
Opakowanie zbiorcze 5 szt. lub 20 szt. w kartonie.
– Nitki (waga: 100g)
Opakowanie zbiorcze 15 szt. w kartonie.


Grzyby suszone seledyn
Grzyby suszone seledyn

Borowik Szlachetny Kremowy


Z pewnością wielu klientów zwróci uwagę na nasze borowiki kremowe, dzięki dłuższemu pobytowi w lesie są to grzyby suszone bardziej aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Bez wątpienia staranna konfekcja pozwala nam uzyskać produkt premium który sprzedajemy Państwu w postaci nitek.


Rodzaje opakowań:
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.



Grzyby suszone
Grzyby suszone
maslak zwyczajny kapelusze
maslak pstry krojony
Grzyby suszone krojone
Grzyby suszone
Grzyby suszone Grzyby suszone maslak zwyczajny kapelusze maslak pstry krojony Grzyby suszone krojone Grzyby suszone

Maślak Zwyczajny

Suillus luteus


Maślak należy do najbardziej aromatycznych grzybów suszonych, bezsprzecznie jest również wyjątkowo lekkostrawny. Prawdopodobnie najbardziej niedoceniany z grzybów w polskich lasach, oferujący wyborny aromat dla wszystkich potraw.


Rodzaje opakowań:
Przede wszystkim 500g


Grzyby suszone krajanka
Grzyby suszone krojone
Podgrzybki całe gastronomia
koźlarz babka krojony
suszone całe kapelusze
Grzyby suszone
Grzyby suszone
Grzyby suszone krajanka Grzyby suszone krojone Podgrzybki całe gastronomia koźlarz babka krojony suszone całe kapelusze Grzyby suszone Grzyby suszone

Koźlarz Czerwony

Leccinum aurantiacum


Występuje od lata do jesieni, ponieważ mikoryzuje z topolą osiką to jej zawdzięcza kolor kapelusza. Podobnie jak borowik szlachetny jest to bardzo smaczny grzyb jadalny. Ze względu na fakt swojej popularności jest to grzyb suszony szeroko wykorzystywany również w gastronomii.


Rodzaje opakowań:
Przede wszystkim 500g


Miks grzybowy
Borowik gastronomia
Grzyby suszone caly gastronomia
Borowik cały krem
Grzyby suszone krem
Grzyby suszone nitki krem
Podgrzybki gastronomia
Podgrzybki 500g gastronomia
Podgrzybki całe gastronomia
Grzyby suszone krojone
koźlarz babka krojony
Grzyby suszone
Grzyby suszone
suszone całe kapelusze
Grzyby suszone krojone
Grzyby suszone
maslak pstry krojony
Grzyby suszone
maslak zwyczajny kapelusze
Grzyby suszone
Miks grzybowy Borowik gastronomia Grzyby suszone caly gastronomia Borowik cały krem Grzyby suszone krem Grzyby suszone nitki krem Podgrzybki gastronomia Podgrzybki 500g gastronomia Podgrzybki całe gastronomia Grzyby suszone krojone koźlarz babka krojony Grzyby suszone Grzyby suszone suszone całe kapelusze Grzyby suszone krojone Grzyby suszone maslak pstry krojony Grzyby suszone maslak zwyczajny kapelusze Grzyby suszone

Produkty dla gastronomii


Ważnym aspektem naszej działalności jest dostawa grzybów suszonych dla branży gastronomicznej. W związku z tym możemy zaoferować grzyby różnych rodzajów a przede wszystkim w różnych klasach jakości, wszystko według indywidualnych potrzeb.


Rodzaje opakowań:
Przede wszystkim 500g i 1000g


Pieczarka hodowlana

Pieczarka suszona
Pieczarka suszona

Pieczarka hodowlana

Agaricus


Pieczarki wykorzystuje się przede wszystkim jako składnik zup, sosów, farszów. Ważnym aspektem jest pozyskanie jej od sprawdzonych dostawców. Bezsprzecznie są to jednak grzyby suszone mniej aromatyczne niż te leśne. Ważnym aspektem dla osób decydujących się na ich zakup jest niższa cena nabycia towaru.


Rodzaje opakowań:
Przede wszystkim 50g; 100g; 500g