Grzyby suszone sklep

grzyby suszone sklep

Zakupy grzybów szybko i sprawnie przeprowadzisz w naszym sklepie:

Nasz sklep firmowy – https://grzybysuszone-sklep.pl

Przygotowanie grzybów suszonych:

W celu przygotowania grzybów suszonych należy je namoczyć i dokładnie umyć.

Następnie moczyć w wodzie minimum 2 godziny, optymalnie jest moczyć grzyby całą noc na dzień przed przygotowaniem z nich potrawy. Grzyby suszone po namoczeniu gotujemy do miękkości. Taki wywar możemy wykorzystać do przygotowania sosów, zup, mięs.

Grzyby suszone są składnikiem wielu dań w tradycyjnej kuchni polskiej. Z ugotowanych grzybów suszonych przyrządzamy zupy, sosy, grzyby panierowane, farsz do pierogów, uszek. Stanowią one również wspaniały dodatek do kapusty czy bigosu.

Zachowaj aromat grzybów suszonych na dłużej!!!

Grzyby suszone nadają naszym daniom wyrazisty i aromatyczny smak. Żeby aromat i smak zakupionych przez nas grzybów postał z nami jak najdłużej, warto pomyśleć o prawidłowym ich przechowywaniu.

Grzyby suszone powinny być przechowywane w suchym miejscu, szczelnie zamknięte najlepiej w opakowaniu szklanym lub metalowym, do przechowywania grzybów suszonych nadają się również opakowania plastikowe. Tak spakowane suszone grzyby najlepiej składować w ciemnym miejscu.

Wszystkie te zabiegi pozwolą nam na wydłużenie terminu przydatności do spożycia, zabezpieczą grzyby przed molami spożywczymi, oraz pozwolą nam przygotowywać z naszych grzybów suszonych aromatyczne dania przez wiele miesięcy.

Polecamy nasze produkty:

Podgrzybki suszone: https://astiagrzyby.pl/oferta

Borowiki suszone: https://astiagrzyby.pl/oferta

Scroll to Top