Oferta




minipc202
miniP1010417
mini 5. Podgrzybek brunatny kapelusze
mini 6. Podgrzybek brunatny krojony
Pk
pc203_Moment
Podgrzybek Brunatny cały 50g nitka

Podgrzybek Brunatny cały 50g nitka

p 50g 2
Podgrzybek Brunatny cały 100g nitka.

Podgrzybek Brunatny cały 100g nitka.

mini4

Podgrzybek brunatny – kapelusze i krojony

Xerocomus badius, Boletus badius


Rośnie w lasach iglastych i mieszanych na ziemi, czasami tuż przy pniakach, często w mchu. Najczęściej spotykany jest pod sosną zwyczajną i świerkiem pospolitym
Podgrzybek brunatny stanowi niezwykle ważny element wielu dań kuchni polskiej oraz europejskiej . Grzyb ten jest jednym z najbardziej poszukiwanych grzybów jadalnych, wysoko ceniony ze względu na walory smakowe.
Ze względu na bardzo dobry smak, podgrzybek brunatny znalazł szerokie zastosowanie w kuchni. Jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych, stworzone z niego sosy mają wyśmienity smak.

Produkt sprzedawany w kilu odmianach:
– Podgrzybek brunatny kapelusze
– Podgrzybek brunatny krojony


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 20g, 40g)
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik cały 20g
Borowik cały 40g
Borowik krojony 20g
mini 3. Borowik szalchetny żółty kapelusze
mini 4. Borowik szlachetny krojony
Borowik krojony zbiorcze
P1010577
mini4

Borowik Szlachetny

Boletus edulis


Występuje w sezonie od czerwca do listopada. Można go spotkać w lasach iglastych oraz w górskich drzewostanach świerkowych.

Borowik szlachetny to produkt tradycyjny. Jest on najwartościowszym i najsmaczniejszym spośród grzybów rurkowych. Wyróżnia się wśród grzybów wysoką zawartością białka 5,5%.
Wielbiciele grzybów cenią jego zapach i smak.

Zastosowania kulinarne: Borowik szlachetny znajduje szerokie zastosowanie w kuchniach europejskich. Ze względu na aromatyczny i zwarty miąższ borowiki zalecane są do sporządzenia sosów i zup grzybowych. Sosy mogą być spożywane zarówno z wszelkiego rodzaju makaronami, ryżem czy kaszą, jak i mogą być dodatkiem do mięs. Są one składnikiem wielu potraw prowansalskich i wiedeńskich.

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej.
Nieodzownie kojarzony ze Świętami Bożego Narodzenia – nie może go wówczas zabraknąć na żadnym stole.


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 20g, 40g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik Szlachetny Nitki:

P1010644
P1010641
mini 1. Borowik szlachetny biały kapelusze
miniP1010443
miniP1010435
P1010645
20171129_200105

Borowik Szlachetny Biały w nitkach


Jeden z rodzajów Borowika Szlachetnego.


Rodzaje opakowań:
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.


Borowik Szlachetny Zółty 100g nitka
Borowik Szlachetny Zółty 100g nitka2
mini 3. Borowik szalchetny żółty kapelusze
P1010430
P1010445

Borowik Szlachetny Żółty


Jeden z rodzajów Borowika Szlachetnego.


Rodzaje opakowań:
– Woreczek (waga: 40g)
Opakowanie zbiorcze 5 szt. lub 20 szt. w kartonie.
– Nitki (waga: 100g)
Opakowanie zbiorcze 15 szt. w kartonie.


mini 2. Borowik szlachetny krem kapelusze

Borowik Szlachetny Kremowy


Jeden z rodzajów Borowika Szlachetnego.


Rodzaje opakowań:
– Nitki (waga: 50g, 100g)
Opakowanie zbiorcze 20 szt. w kartonie.



maślak zwyczajny
maślak zwyczajny (2)
maslak zwyczajny kapelusze
maslak pstry krojony
Maślak pstry krojony 500 g
Maślak pstry krojony 500 g N

Maślak Zwyczajny

Suillus luteus


Rośnie w lasach iglastych, głównie pod sosnami. Występuje od maja do jesieni.
Maślak należy do najbardziej aromatycznych grzybów.
Grzyb ten jest smaczny, delikatny i wyjątkowo lekkostrawny. Idealnie sprawdza się w zupach, gęstych sosach oraz farszach.
Sprzedaż produktu: Maślak zwyczajny kapelusze lub krojony zgodnie z zamówieniem.


Rodzaje opakowań:
Zgodnie z indywidualnymi ustaleniami.


Koźlarz czerwony krojony 500 g
Koźlarz czerwony krojony 500 g N
podgrzybek cały gastro
koźlarz babka krojony
koźlarz babka kapelusze
koźlarz babka
koźlarz babka

Koźlarz Czerwony

Leccinum aurantiacum


Występuje od lata do jesieni, mikoryzuje z topolą osiką.
Bardzo smaczny grzyb jadalny.
Sprzedaż produktu: Koźlarz czerwony kapelusze lub krojony zgodnie z zamówieniem


Rodzaje opakowań:
Zgodnie z indywidualnymi ustaleniami.


Mix grzybowy

Mix grzybowy

Borowik

Borowik

Borowik cały żółty gastronomia

Borowik cały żółty gastronomia

Borowik cały biały

Borowik cały biały

Borowik cały biały

Borowik cały biały

Borowik Szlachetny

Borowik Szlachetny

Podgrzybek krojony extra

Podgrzybek krojony extra

Podgrzybek

Podgrzybek

podgrzybek cały

podgrzybek cały

Koźlarz Czerwony krojony 500g

Koźlarz Czerwony krojony 500g

Koźlarz Babka krojony

Koźlarz Babka krojony

Koźlarz Babka

Koźlarz Babka

Koźlarz Babka

Koźlarz Babka

Koźlarz Babka kapelusze

Koźlarz Babka kapelusze

Maślak Pstry krojony 500g

Maślak Pstry krojony 500g

Maślak Pstry krojony 500g

Maślak Pstry krojony 500g

Maślak Pstry krojony

Maślak Pstry krojony

Maślak Zwyczajny

Maślak Zwyczajny

Maślak Zwyczajny kapelusze

Maślak Zwyczajny kapelusze

Maślak Zwyczajny

Maślak Zwyczajny

Produkty dla gastronomii


Realizujemy różne zlecania na grzyby dla branży gastronomicznej.


Rodzaje opakowań:
Zgodnie z indywidualnymi ustaleniami.


tło2

Pieczarka hodowlana

Agaricus


Pieczarki to najbardziej popularne grzyby uprawne na świecie.
Pieczarki wykorzystuje się najczęściej jako składnik zup, sosów, farszów
Sprzedaż produktu: Pieczarka suszona, pakowanie – zgodnie z zamówieniem.


Rodzaje opakowań:
Zgodnie z indywidualnymi ustaleniami.